Je winkelmand is momenteel leeg
Koken en eten, dat is ontmoeting, gezelligheid en ontdekking. Dat is samen ontdekken en proeven, samen zijn. Eten verbindt ons allemaal, over grenzen heen. In Raak en vele Raakpunten heeft koken dan ook al vele jaren een belangrijke plaats. Meer dan 250 Raak-kookgroepen in Vlaanderen en Brussel gaan regelmatig samen aan de slag om nieuwe ingrediënten, smaken en technieken te ontdekken. En nog heel wat meer Raakpunten zetten (half)jaarlijks een kookactiviteit op hun programma.
Ook in het nationaal activiteitenaanbod van Raak zitten er elk jaar verrassende kookactiviteiten. Van koken met topbieren tot wereldgerechten, en van fermenteren tot insecten.
Je merkt het: Raak, dat smaakt! Hieronder vind je alvast wat heerlijke kookinspiratie.
Nieuws
Alcoholvrije foodpairing? Het kan!
Al sinds 2017 is februari de maand van Tournée Minérale, oftewel: een maand geen alcohol drinken. Goed voor…
Indiase boerenkool-spinaziesoep
Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze…
Bosvruchtenprofiteroles met witte chocolade en pistacheÂ
Speciaal voor de feestdagen inspireren we je met een feestelijk dessert met bosvruchten en chocolade.Wat heb je nodig?…
Aanbod
Fermenteren met Meneer
Er gaat geen maaltijd voorbij zonder dat je iets gefermenteerds eet. Fermenteren is makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk. Het biedt ook tal van mogelijkheden voor smaakvolle en innovatieve gerechten, en variaties op bestaande technieken of recepten. We starten met een uitleg over fermenteren.
Outdoor cooking
Het start met een vonk. Wie klieft het hout? Wie scherpt het mes? Samen gaan we aan de slag. We koken met wat we lokaal kunnen vinden en met wat het seizoen ons geeft. We koken op nieuwe en oude manieren, en leren van elkaar.