Home > Nieuws > Zero waste: pesto van aspergeschillen

Zero waste: pesto van aspergeschillen

Het aspergeseizoen komt met het mooie weer volop op gang. Begin deze maand gaven we je al een lekker recept voor een ovenschotel. Maar wat doe je met de schillen van je asperges? Uiteraard kan je ze gebruiken als basis voor een lekkere soep of saus, maar zelfs daarna hoef je ze nog niet weg te gooien. Je kan ze immers verwerken tot een lekkere pesto, prima bij pasta of koud als dipsaus.

Wat heb je nodig?

  • de schillen van 500 g asperges
  • 60 g pijnboompitten
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • handje platte peterselie
  • 2 teentjes look
  • Het sap van een halve citroen
  • 1,5 dl olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het

1. Kook de aspergeschillen. Haal ze uit het water en laat uitlekken.

2. Mix de schillen samen met de rest van de ingrediënten fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.

3. Wil je de pesto wat dunner? Dan kan je nog wat kookvocht toevoegen.

Kruid af met zout en peper naar smaak.

Meer nieuws

  • Verrassende waterijsjes

    Zomer, da’s ijsjestijd. En een waterijsje is eens zo verfrissend. Maak ze eenvoudig zelf! Wij geven je twee…

  • Cheesecake met frambozen en limoen

    Seizoensgroenten en -fruit, daar zijn we fan van. Daarom inspireren we je elke maand met een smakelijk recept…

  • Ovenschotel met asperges

    Het (grond)aspergeseizoen is weer van start gegaan. Naast klassieke bereidingen zoals asperges à la flamande kan je met…