Je winkelmand is momenteel leeg
Zero waste: pesto van aspergeschillen
Deel via

Het aspergeseizoen komt met het mooie weer volop op gang. Begin deze maand gaven we je al een lekker recept voor een ovenschotel. Maar wat doe je met de schillen van je asperges? Uiteraard kan je ze gebruiken als basis voor een lekkere soep of saus, maar zelfs daarna hoef je ze nog niet weg te gooien. Je kan ze immers verwerken tot een lekkere pesto, prima bij pasta of koud als dipsaus.
Wat heb je nodig?
- de schillen van 500 g asperges
- 60 g pijnboompitten
- 80 g Parmezaanse kaas
- handje platte peterselie
- 2 teentjes look
- Het sap van een halve citroen
- 1,5 dl olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het
1. Kook de aspergeschillen. Haal ze uit het water en laat uitlekken.
2. Mix de schillen samen met de rest van de ingrediënten fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.
3. Wil je de pesto wat dunner? Dan kan je nog wat kookvocht toevoegen.
Kruid af met zout en peper naar smaak.
Deel via