Je winkelmand is momenteel leeg
Verrassende waterijsjes
Deel via

Zomer, da’s ijsjestijd. En een waterijsje is eens zo verfrissend. Maak ze eenvoudig zelf! Wij geven je twee verrassende recepten!
Limoncello-basilicumijsjes
Wat heb je nodig? (voor 10 ijsjes)
- 420 ml kokend water
- 4 el fijne kristalsuiker
- rasp en sap van 3 citroenen
- 120 ml limoncello
- snufje zout
- 16-18 basilicumblaadjes
Zo maak je het
1. Kook het water en meet dit af in een maatbeker. Roer de suiker erdoor en zet opzij zodat het (een beetje) kan afkoelen.
2. Roer het rasp en sap door het afgekoelde water, samen met de limoncello en het zout.
3. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Roer goed door zodat je de rasp gelijkmatig over de vormpjes verdeeld is.
4. Duw in elk ijsje twee basilicum blaadjes en steek de stokjes erin.
5. Zet de ijsjes minimaal 14 uur in de vriezer.
Citrusijsjes
Wat heb je nodig? (voor 10 ijsjes)
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 200 ml water
- 100 ml citroensap
- 100 ml grapefruitsap
- 25 ml limoensap
Zo maak je het
1. Doe het water en de suiker in een pannetje en verhit. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost (en het water weer doorzichtig is).
2. Voeg de alle sappen toe aan het suikerwater en roer door. Verdeel over de vormpjes en zet ze minstens 6 uur in de vriezer.
Tip: Heb je geen ijsvormpjes of lege yoghurtpotjes in huis? Gebruik bekers, kleine lepeltjes en huishoudfolie!
Deel via



