Home > Nieuws > Raak Zele-Heikant duikt in de Italiaanse keuken

Raak Zele-Heikant duikt in de Italiaanse keuken

Koken is het ideale recept om mensen samen te brengen. In Lekker Raak gaan we op zoek naar de beste gerechten om samen klaar te maken, met Raak-koks als proefkonijnen. Deze keer ging de kookgroep van Zele-Heikant aan de slag met enkele recepten uit Mangiamo all’Italiana, waarin Sarah Puozzo je meeneemt op een culinaire reis door Italië.

Pavarotti’s rotoli met spinazie en ricotta

Voor 6 tot 8 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 kg verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 50 g Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking
  • 500 g ricotta
  • Zeste van 1 citroen
  • Nootmuskaat
  • 1 liter gevogelte- en groentebouillon, gemengd
  • 20 gedroogde lasagnevellen
  • 60 g boter

Hoe ga je te werk?

1. Reinig de spinazie en bak hem in wat zonnebloemolie met een fijngesnipperd teentje look. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed slinken en hak daarna de spinazie zeer fijn.

2. Rasp de Parmezaanse kaas en meng hem met de fijngehakte spinazie, de ricotta en citroenzeste. Kruid eventueel nog wat bij met een snufje zout en/of zwarte peper.

3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng intussen de bouillon aan de kook en kook hierin telkens 5 lasagnevellen in 5 minuten. Haal ze eruit en halveer ze in de lengte.

4. Verdeel twee derde van de spinaziericottavulling over de gehalveerde vellen en rol ze losjes op.

5. Leg alle rotoli in een ovenschaal. Giet via de zijkant voorzichtig wat bouillon erbij.

6. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en zet de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven. Smelt de boter en giet deze over de rotoli. Serveer met een beetje bouillon erbij.

Ervaringen van de kookploeg: “De bouillon maakte het gerecht tot een zeer lekker geheel. De bereiding vraagt wel wat geduld. Eens de spinazie klaar is, is er nog veel werk aan het rollen van de lasagnevellen. Daardoor is het gerecht minder geschikt voor grote groepen, tenzij je andere pasta gebruikt. Ook voor kinderen is het een goed recept. Het gerecht werd erg gesmaakt!”

Ook de andere recepten ontdekken? Je vindt ze in Raak Magazine!

Meer nieuws