Home > Nieuws > Pumpkin Pie

Pumpkin Pie

Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: pumpkin pie.  

Tijdens Thanksgiving, een Amerikaans feest op de vierde donderdag van oktober, staat er op bijna elke tafel een pumpkin pie. Zin in een hapje Thanksgiving? We geven je een makkelijk en snel recept dat iedereen gegarandeerd doet watertanden. 

Wat heb je nodig? 

  • 1 rol kruimeldeeg  
  • 500 gr butternut in blokjes (zonder pitten en draden) 
  • 1 blikje (+/- 400 gr) gecondenseerde melk (te vinden in de meeste supermarkten) 
  • 3 eieren 
  • 1 tl speculaaskruiden  
  • 50 gr suiker 
  • enkele lepels opgeklopte slagroom 
  • enkele pecannoten 

Hoe maak je het? 

1. Kook de butternutblokjes 10 minuten, tot ze gaar zijn. Giet ze af en pureer ze met een staafmixer. Dek af met folie en laat afkoelen. 
2. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
3. Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm van +/- 25 cm doorsnede.  
4. Meng de eieren, de gecondenseerde melk, de suiker en de speculaaskruiden door het afgekoelde pompoenmengsel.  
5. Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartvorm en bak de taart 70 minuten in de oven. 
6. Zet hierna de oven af en op een kier (door er bijvoorbeeld een pollepel tussen te steken), en laat de taart nog 2 uur in de oven staan.  
7. Laat de taart afkoelen in de koelkast.   
8. Serveer met een dot slagroom en wat gehakte pecannoten. Smakelijk! 

 
Wist je dat … je speculaaskruiden ook eenvoudig zelf kan maken? Meng daarvoor 8 tl kaneel, 2 tl gemalen kruidnagel, 2 tl nootmuskaat, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl gemalen anijszaad, 1 tl gemberpoeder en ¾ tl gemalen kardemom door elkaar. Bewaar luchtdicht. 

Meer nieuws