Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand: Piccalilly.
Tijdens de zomer kan je de overvloed aan groenten verwerken. Deze Engelse variant van onze Belgische pickles is bijzonder smaakvol en past goed als saus bij heel wat gerechten. Maak enkele potten en geniet het hele jaar van je zelfgemaakte piccalilly. De potten bewaar je op het schap, eens geopend in de koelkast.
Ingrediënten
200 gram wortels (in kleine blokjes)
200 gram bloemkolen (in roosjes)
250 milliliter witte wijnazijn
2 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels kurkuma
80 gram suiker
2 eetlepels bloem
200 gram komkommers (in kleine blokjes)
2 sjalotjes (gesnipperd)
Bereiding
Kook de wortel en bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en laat afkoelen.
Verhit in een steelpan de azijn, gember, kerrie, kurkuma en suiker. Roer door en breng aan de kook.
Meng de bloem met 1 eetlepel water. Roer dit bloemmengsel door de azijn en kook op middelhoge stand tot de saus gebonden is.
Voeg alle groenten toe en kook deze nog een halve minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
Steriliseer confituur of weckpotten door deze 10 minuten in een oven van 150 graden te plaatsen.
Vul de pot(ten) met de piccalilly, sluit goed en laat omgekeerd afkoelen.