Je winkelmand is momenteel leeg
Ovenschotel met asperges
Deel via

Het (grond)aspergeseizoen is weer van start gegaan. Naast klassieke bereidingen zoals asperges à la flamande kan je met het witte goud ook een meer verrassende kant op, bijvoorbeeld met deze aspergeovenschotel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 kg asperges
1 kg
8 sneetjes gedroogde ham
1 el verse dragon of tijm, gehakt
200 g roomkaas
200 ml (light) room
1 à 2 el geraspte parmezaan
1 el graanmosterd
Zo maak je het
1. Verwarm je oven voor op 190°C.
2. Spoel en schil de asperges, breek het harde stukje onderaan af en kook de asperges beetgaar in gezouten water.
3. Giet af, koel onmiddellijk onder koud water en leg ze een keukenhanddoek.
4. Leg op elk sneetje ham 3 á 4 asperges en rol de ham op.
5. Meng de room, roomkaas, mosterd en dragon of tijm. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6. Doe wat van deze saus in een ovenschotel en leg de ham-aspergerolletjes erop.
7. Giet de rest van de saus erover en strooi tot slot de parmezaan erover.
8. Bak 25 minuten.
9. Serveer met krielaardappeltjes of puree.
10. Smakelijk!
Deel via