Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand: Meloensoep met munt en citrus.
Een fris en zomers nagerechtje. Maak deze soep met een rijpe meloen zoals cantaloupe, cavallion of honingmeloen. Watermeloen is voor dit gerecht niet geschikt.
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 1 grote rijpe meloen
- 10 verse muntblaadjes
- 2 eetlepels suiker
- 2 roze pompelmoes
- 1 bloedappelsien
BEREIDEN
Schil de meloen en verwijder de pitten. Snij in stukken en maak er een soep van door de meloen met een staafmixer of in de keukenmachine te pureren.
Haal de muntblaadjes van de stelen. Doe de munt bij de meloen en pureer. Voeg daarna de suiker toe en pureer opnieuw.
Maak 1 pompelmoes en de bloedappelsien schoon. Verwijder de schil en het wit. Hou de partjes van het vruchtvlees apart.
Pers de andere pompelmoes uit. Giet het sap bij de meloen en meng alles goed. Giet de soep door een fijne zeef.
Leg voor het opdienen een paar partjes pompelmoes en appelsien in een kommetje en giet de soep erover. Werk af met een blaadje munt.