Home > Nieuws > Indiase boerenkool-spinaziesoep

Indiase boerenkool-spinaziesoep

Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: soep van boerenkool en spinazie, met een Indiase twist.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 verse gember (ca. 2 cm)
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tomaat 
  • 250 gram boerenkool (panklaar)
  • 250 gram spinazie (panklaar)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • optioneel: een half rood pepertje (zonder zaadjes)
  • optioneel: 0,5 tl komijnpoeder

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snij de look fijn. Schil de gember en snij hem fijn. Snij de tomaat in blokjes.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en (optioneel) rode peper.
  3. Voeg de boerenkool, spinazie en 1 liter water toe, en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten.
  4. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng flink op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de soep over de kommen. Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.

Meer nieuws