Je winkelmand is momenteel leeg
Indiase boerenkool-spinaziesoep
Deel via
Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: soep van boerenkool en spinazie, met een Indiase twist.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 verse gember (ca. 2 cm)
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 1 laurierblaadje
- 1 tomaat
- 250 gram boerenkool (panklaar)
- 250 gram spinazie (panklaar)
- 2 eetlepels crème fraîche
- optioneel: een half rood pepertje (zonder zaadjes)
- optioneel: 0,5 tl komijnpoeder
Zo maak je het
- Snipper de ui en snij de look fijn. Schil de gember en snij hem fijn. Snij de tomaat in blokjes.
- Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en (optioneel) rode peper.
- Voeg de boerenkool, spinazie en 1 liter water toe, en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng flink op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de kommen. Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.
Deel via