Home > Nieuws > Cocktailklassieker: de moscow mule

Cocktailklassieker: de moscow mule

Moscow Mule is de laatste tijd aan een revival toe en staat steevast op de kaart in de betere bar, maar dit drankje heeft al een kleine geschiedenis. Deze cocktail werd voor de eerste keer gemaakt in 1941. Een werknemer van een Amerikaanse wodkaproducent bedacht dit drankje. Het was een manier om wodka extra in de markt te zetten en ook meteen een oplossing voor de toenmalige overproductie van gemberbier. Al vrij snel werd het een populair drankje in Los Angeles.

Door de oorlog stopte de productie, maar in 1947 werd ze opnieuw opgestart. Om geïnteresseerden te lokken, werd de drank geserveerd in originele metalen mokken. Tegelijk geraakte de drank wereldwijd bekend.

De naam verwijst enerzijds naar Rusland, het moederland van de vodka, en anderzijds naar het pittige van het gemberbier, dat je een ‘kick’ geeft zoals een ezel of ‘mule’ dat doet. Dorst gekregen van zoveel verhaal? Aan de slag!

Wat heb je nodig? (voor 1 cocktail)

  • 30-45 ml vodka
  • 1 blikje gemberbier
  • sap van een halve limoen
  • 2 takjes munt

Zo maak je het!

1. Vul een koperen bekeren of glas met crushed ice.

2. Voeg 45 ml wodka toe.

3. Doe er daarna het limoensap bij.

4. Voeg vervolgens ongeveer een half blikje gember toe, en roer stevig.

5. Werk af met munt en een limoenschijfje in de beker of het glas.

6. Schol!

Liever alcoholvrij?

Voor een alcoholvrije variant gebruik je het sap van een extra limoen en leng je aan met een beetje spuitwater.

Meer nieuws