Je winkelmand is momenteel leeg
Chocolade tulbandcake met Dulce la leche
Deel via
Speciaal voor de feestdagen inspireren we je met een verrassend en feestelijk recept met groenten of fruit van het seizoen.
Wat heb je nodig:
(voor 10/12 stuks)
- 200 g boter + extra
- 125 ml water
- 200 g Côte d’Or pure chocolade
- 170 g bloem
- 4 g bakpoeder
- 300 g bruine basterdsuiker
- 1 snuif zout
- 25 g cacaopoeder
- 3 eieren
- 200 g suiker
- 1 scheutje water
- 125 ml slagroom
- 50 g boter
- Zout
Hoe maak je het:
Reken gemiddeld & ca. 1 uur en 30 min. voor dit recept
Gesuikerde gecondenseerde melk
- Vet een tulbandvorm in met boter en verwarm de oven voor op 160°C hetelucht. Smelt de boter, chocolade en het water samen in een pan.
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, basterdsuiker, zout en cacaopoeder. Kluts in een andere kom de eieren met de zure room.
- Voeg het chocolademengsel en het eimengsel toe aan het bloemmengsel en roer goed door tot een glad beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm (24 cm). Bak de cake 50-55 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een houten prikkertje in de cake te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat deze ongeveer 20 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband op een grote schaal of bord en laat verder afkoelen. Bewaar de cake tot 3 dagen goed afgedekt met vershoudfolie of langer in de vriezer.
- Dulce de leche
Plaats het blikje in een pan met voldoende water en breng dit aan de kook. Laat het water met het blikje ongeveer 1,5 uur zachtjes koken, zorg ervoor dat het blikje altijd volledig onder water blijft (voeg indien nodig extra water toe). Haal het blikje uit het water en laat het volledig afkoelen voordat je het opent. Klop de saus met een garde om deze hanteerbaarder te maken.
- Schenk vlak voor serveren de dulce de leche over de tulband
Deel via