Home > Nieuws > Cheesecake met frambozen en limoen

Cheesecake met frambozen en limoen

Seizoensgroenten en -fruit, daar zijn we fan van. Daarom inspireren we je elke maand met een smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: een no bake cheesecake met zomerfruit.

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • 300 gr zandkoeken
  • 75 gr boter
  • 150 gr roomkaas
  • 150 gr witte chocolade
  • 175 ml slagroom
  • 15 gr mascarpone
  • 165 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 80 ml (vers) limoensap
  • zeste van 2 limoenen
  • 400 gr frambozen (of ander rood fruit)
  • poedersuiker (voor de afwerking)

Hoe maak je het?

1. Verkruimel de zandkoeken. Smelt de boter en meng ze onder de kruimels. Bedek de bodem van een springvorm met het mengsel en druk stevig aan. Laat opstijven in de koelkast.

2. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

3. Klop de slagroom stijf.

4. Meng de roomkaas, mascarpone en 115 gr suiker tot een glad geheel.

5. Voeg voorzichtig de gesmolten chocolade toe.

6. Spatel de slagroom erdoor tot je een homogeen mengsel hebt.

7. Giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

8. Week de gelatineblaadjes in koud water.

9. Breng 160 ml water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap en 50 gr suiker toe. Roer goed door.

10. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het mengsel. Roer tot ze volledig zijn opgelost.

11. Voeg de zeste toe aan het mengsel, en laat het 5 à 10 minuten afkomen. Giet het dan voorzichtig over de vulling in de springvorm.

12. Laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit en poedersuiker, en dien op. Smakelijk!

Meer nieuws