Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: gratin met knolselder en appel.
Wat heb je nodig?
- 4 grote aardappelen
- een halve knolselder
- 2 appels
- 100 gr spekblokjes
- 100 gr gruyèrekaas
- 1 camembert
- 150 ml room
- 1 klontje boter
- olijfolie
- 4 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- peper & zout
Hoe maak je het?
1. Schil de aardappels en de knolselder en snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water en laat uitlekken.
2. Schil de appels en snij in schijfjes.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel en schik er de aardappels in, met daarop de appels en ten slotte de knolselder. Kruid met peper en zout.
4. Breng de room, met de blaadjes laurier en tijm erin, aan de kook. Laat de kruiden 10 minuutjes intrekken en verwijder ze dan.
5. Snijd de korst van de camembert en verwarm de kaas samen met de room. Giet het kaas-roommengsel over de groenten.
6. Meng de spekjes met de gruyère en strooi deze mix over de ovenschotel.
7. Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven.
8. Smakelijk!