Home > Nieuws > Kooklesgevers verdiepen zich in outdoor cooking 

Kooklesgevers verdiepen zich in outdoor cooking 

In de eerste twee weekends van oktober verzamelden maar liefst 50 enthousiaste lesgevers van onze Raakpunt-kookploegen voor een opleiding outdoor cooking. In de mooie boomgaard van Foer in Landegem mochten ze ervaren, proeven en genieten. Een van de aanwezigen schreef er volgend verslag over. 

Een houtvuur met een pruttelend potje koffie wachtte ons op. Dat het een speciale dag zou worden, zagen we aan de ruime tafel met ingrediënten die voor ons klaarstond. Intussen werd al hout gekliefd om de twee vuren een hele dag brandend te houden. 

Op het menu vonden we enkel verrassende gerechten terug. Zowel de combinaties van ingrediënten als de gebruikte technieken waren voor vele deelnemers nieuw. 

Terwijl een zalm langzaam werd gerookt naast het vuur werden pompoenen en aardappelen rechtstreeks op de gloeiende kolen gelegd. Een dunne lende en een mooi stuk vlees van een Spaans varken werden hoger boven het vuur gehangen om langzaam op temperatuur te komen. Een hapje met gerookt zeegras en mozzarella werd door iedereen gesmaakt, net als blauwe tortilla’s met ceviche en gerookte melk.  

Na een hele dag snijden, bakken, het vuur aanhouden, ontmoeting en plezier dekten we de tafel in een betoverend mooie serre. De eigen bereide en overheerlijke maaltijd werd afgerond met een dulce de leche uit een kookpot die al 3 uur op het vuur stond te pruttelen. Een heerlijke karamel als perfecte afsluiter was van een mooie dag. 

We kijken alvast uit naar de Raakpunten die de komende maanden of volgend jaar deze activiteit zelf zullen organiseren. 

Wil je graag met je Raakpunt op bezoek bij Foer als activiteit? Dat kan voor groepen tot maximaal 16 personen. Mail naar filip.lelie@raakvzw.be en we brengen je in contact.

Meer nieuws