Home > Nieuws > Piccalilly 

Piccalilly 

Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand: Piccalilly.

Tijdens de zomer kan je de overvloed aan groenten verwerken. Deze Engelse variant van onze  Belgische pickles is bijzonder smaakvol en past goed als saus bij heel wat gerechten. Maak enkele potten en geniet het hele jaar van je zelfgemaakte piccalilly. De potten bewaar je op het schap, eens geopend in de koelkast.  

Ingrediënten 

 200 gram wortels (in kleine blokjes) 

 200 gram bloemkolen (in roosjes) 

 250 milliliter witte wijnazijn 

 2 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm) 

 2 theelepels kerriepoeder 

 2 theelepels kurkuma 

 80 gram suiker 

 2 eetlepels bloem 

 200 gram komkommers (in kleine blokjes) 

 2 sjalotjes (gesnipperd) 

Bereiding 

Kook de wortel en bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en laat afkoelen. 

Verhit in een steelpan de azijn, gember, kerrie, kurkuma en suiker. Roer door en breng aan de kook. 

Meng de bloem met 1 eetlepel water. Roer dit bloemmengsel door de azijn en kook op middelhoge stand tot de saus gebonden is. 

Voeg alle groenten toe en kook deze nog een halve minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. 

Steriliseer confituur of weckpotten door deze 10 minuten in een oven van 150 graden te plaatsen. 

Vul de pot(ten) met de piccalilly, sluit goed en laat omgekeerd afkoelen. 

Meer nieuws

  • Venkelsalade met kers en appel 

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…

  • Peperoni Mandorlati

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…

  • Meloensoep met munt en citrus 

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…