Home > Nieuws > Recepten voor een warme buurt

Recepten voor een warme buurt

In de eerste twee Buurtluisteraar-artikels kon je lezen wat er goed gaat in onze buurten, en waar er nog kansen en uitdagingen liggen. Want de perfecte buurt, daar zijn we nog niet. Maar er samen aan werken, dat kan. Want we kregen ook wel wat recepten om van een buurt een warme buurt te maken waar het fijn om leven is.

  • Een buurt waar mensen elkaar kennen en bij elkaar terecht kunnen is een buurt waar het goed leven is! Dit is overduidelijk. Wie meer gezinnen in de buurt bij naam kent, geeft zijn buurt een betere score. Wie bijvoorbeeld meer dan tien gezinnen in de buurt bij naam kent, voelt zich bijzonder goed thuis in de eigen buurt!
  • Een buurt waar iedereen welkom is op laagdrempelige activiteiten, is een buurt waar mensen elkaar kennen. Het mag niet verbazen dat net in deze buurten de kans ook veel hoger dat er iemand in de buurt is voor een goed gesprek. De voornaamste hefboom voor ontmoeting is sport, op de voet gevolgd door cultuur. En uiteraard is ook zorgen voor weinig tot geen drempels om deel te nemen aan bijvoorbeeld onze eigen activiteiten belangrijk.
  • Specifiek voor gezinnen hebben groene plekken, mogelijkheden om samen te sporten in de buurt, een verkeersveilige omgeving en voldoende ontmoetingsplaatsen een doorslaggevend effect op een verhoogde tevredenheid over de buurt.

Je hoort het al, een betere buurt maken we best SAMEN. En laat dat nu net hetgeen zijn waar Raak in uitblinkt!

Zelf aan de slag voor een betere buurt

Een betere buurt, daar kunnen we allemaal voor zorgen. Ook jij en je Raak-groep. Wil jij ook meewerken aan een betere buurt? Wij inspireren en ondersteunen je graag met leuke activiteiten en acties. Surf naar www.buurtluisteraar.be voor talloze ideeën.

Meer nieuws

  • Nood aan ontmoeting

    In het eerste Buurtluisteraar-artikel kon je lezen wat er goed loopt in onze buurten, en waar buurtbewoners allemaal…

  • Zo zit het in jouw buurt

    De Buurtluisteraar – de grote bevraging die Raak in het najaar organiseerde – gaf een uniek inzicht in…