Home > Nieuws > Peperoni Mandorlati

Peperoni Mandorlati

Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand: Peperoni Mandorlati.

Dit gerecht uit de zuid Italiaanse keuken brengt de zomer naar je bord. Niet moeilijk om te maken en origineel. Je kan het warm of lauw serveren maar koud gaat ook prima. 

Ingrediënten

voor 4 personen 

  • 4 el olijfolie 
  • 2 gele paprika’s 
  • 2 rode paprika’s 
  • 2 el witte wijnazijn 
  • ½ el suiker 
  • 50 g rozijnen 
  • 50 g amandelen 
  • 150 g tomatenpulp 
  • Zout en peper 

Bereiding

Snij de paprika’s in reepjes. Hak de amandelen grof, je kan ook amandelschilfers gebruiken.  

Verhit de olie in een grote pan en bak de paprika’s gedurende 10 minuten. Roer af en toe. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak nog eens 10 minuten op een matig vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.  

Meer nieuws

  • Venkelsalade met kers en appel 

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…

  • Piccalilly 

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…

  • Meloensoep met munt en citrus 

    Elke maand geven we je verrassend smakelijke recepten met lokale groenten en fruit van het seizoen. Deze maand:…