Home > Nieuws > Aardpeerdip met parmezaancrackers 

Aardpeerdip met parmezaancrackers 

Elke maand inspireren we je met een verrassend smakelijk recept met groenten of fruit van het seizoen. Deze maand: dip van aardpeer, een verrassend hapje voor de feestdagen! 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 

  •  40 gr parmezaan 
  • 8 aardperen 
  • 8 teentjes knoflook 
  • 4 takjes verse rozemarijn 
  • 4 takjes tijm 
  • olijfolie 
  • 1 el zwart peperbolletje 
  • peper en zout

Zo maak je het 

1. Verwarm de oven voor op 200°C.  

2. Rasp de parmezaan. Leg koffielepeltjes kaas op een beklede bakplaat, met voldoende ruimte tussen de hoopjes (want de crackers lopen nog wat uit). Bak 5 minuten of tot de randjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat. 

3. Verlaag de temperatuur van je oven naar 180°C. Maak de aardperen schoon (door ze te boenen), en maak 4 pakketjes van aluminiumfolie met daarin per pakket: 2 aardperen (ongeschild), een half teentje knoflook (ongepeld), een takje tijm en een takje rozemarijn. Ban 1 uur, tot de aardpeer helemaal zacht is. Laat afkoelen tot lauw. 

3. Schil de aardperen, en doe samen met de knoflook (zonder schil) in de blender. Mix tot een gladde crème. Voeg peper en zout naar smaak toe, en schenk er voorzichtig olijfolie bij, tot je een smeuïge crème krijgt. 

4. Serveer de crackers met de crème. Werk af met gekneusde peperbolletjes.  

Meer nieuws