Home > Nieuws > Diamantjes van verhalen

Diamantjes van verhalen

Brussel eens door een andere bril bekijken: dat is wat Jan Puype van Storywalker mensen wil laten beleven in zijn bijzondere stadwandelingen. Wij spraken met hem over zijn passie voor Brussel.

Eens een nieuwsgierig kind, altijd een avontuurlijke ziel. Jan Puype wist op tienjarige leeftijd al dat hij vragen wilde stellen die niemand anders durfde te stellen. Sinds enkele jaren heeft zijn pen ingeruild voor wandelschoenen. Het resultaat? Een bloeiend wandelbedrijf dat bezoekers meeneemt op ontdekkingsreis in eigen land.
In zijn journalistieke carrière leerde Jan de kunst van het diepgravende onderzoek en het boeiend vertellen van verhalen. Diezelfde vaardigheden past hij nu toe op zijn wandelingen, waar elk detail en verhaal zorgvuldig is uitgeplozen om deelnemers niet alleen te informeren maar ook te fascineren.

De inspiratie voor het starten van een wandelbedrijf kwam tijdens de stille dagen van de coronalockdown. “Terwijl iedereen de schoonheid van wandelen (her)ontdekte, begon ik met het verkennen van de verborgen verhalen van La Hulpe, dichtbij het magische Zoniënwoud. Wat ik vond, waren diamantjes van verhalen die smeekten om gedeeld te worden.”

“Mijn  missie is simpel maar krachtig”, vertelt Jan verder. “Verwondering en nieuwsgierigheid wekken, en de deelnemers inspireren om zelf de verborgen verhalen van hun streek te ontdekken.” Hij gelooft dat het kennen van deze verhalen het leven verrijkt.  nders dan in zijn journalistieke dagen ziet Jan nu direct de impact van zijn werk. De twinkeling in de ogen van deelnemers, hun lach en hun hernieuwde kijk op hun omgeving, geven hem een ongekende voldoening.

In het activiteitenaanbod van Raak vind je twee van Jans wandelingen: ‘Zichtbare en onzichtbare plekken van de macht’, gebaseerd op zijn vroegere onderzoeken en boek over de wereld van de eliteclubs, en ‘Op reis in Brussel’, dat de sociale tweedeling van de stad belicht vanuit een historisch perspectief dat vandaag nog steeds relevant is.
Meer weten of deze wandeling op het programma van je afdeling zetten? Kijk op www.bruisendebuurt.be.

Meer nieuws