Home > Activiteiten > De worstendraaiers

De worstendraaiers

Beuling, pens, trip: elke streek in Vlaanderen kent een andere naam voor de bloedworst, een stukje culinair Vlaams erfgoed. In deze uitdagende kookactiviteit, waarvoor de kooklesgever van jouw Raakpunt wordt opgeleid, maken de deelnemers zelf drie soorten worst. Na de workshop kunnen ze uiteraard hun zelfgemaakte worsten mee naar huis nemen.

Praktisch

Deze activiteit duurt ongeveer 2,5 uur en is geschikt voor 10 à 15 personen. Ze wordt begeleid door een kooklesgever van jouw Raakpunt, die hiervoor een opleiding vormt. Die zal dit najaar 6 keer plaatsvinden:

• Donderdag 13/11 (19u30-22u30) in Hechtel-Eksel
• Zaterdag 15/11 (10u-13u) in Weerde
• Zaterdag 15/11 (14u-15u) in Weerde
• Donderdag 20/11 (19u30-22u30) in Heist-op-den-Berg
• Donderdag 27/11 (19u30-22u30) in Zedelgem

Wat krijg je van ons? Een draaiboek en de drie recepten (beschikbaar na de opleiding).

Wat moet je zelf voorzien? Een keuken en de ingrediënten voor je eigen activiteit. Na deelname aan de opleiding ontvangen de deelnemers een kortingscode voor een webshop waar je nodige specifieke ingrediënten voor deze activiteit (bloed, darmen …) kan bestellen.

Prijs

Voor deelname aan het opleidingsmoment betaal je 25 euro. Reken voor de ingrediënten voor je eigen activiteit op 150 à 200 euro voor ongeveer 5 kilo worst.