Home > Inspiratie > Tuinenfietstocht

Tuinenfietstocht

Raak Ardooie fietste langs bijzondere tuinen.

Tijdens een gezellige fietstocht van ongeveer 30 km hielden we meerdere keren halt bij een speciale tuin. De eigenaars stelden maar wat graag hun tuin voor: planten, dieren, vijvers, groenten en fruit – over alles viel wel iets te vertellen. Iedere tuin had zijn eigen unieke charme en verhaal, en de eigenaars vertelden met passie over hun creaties. Zo leerden we bijvoorbeeld over de kunst van het composteren, het belang van bijvriendelijke bloemen, en de geheimen van een succesvolle groentetuin.

De fietstocht werd extra feestelijk gemaakt doordat Raak op elke stop een hapje of drankje voorzag. In de eerste tuin genoten we van een heerlijk stukje zelfgebakken taart, terwijl we in de tweede tuin werden getrakteerd op een verfrissend ijsje. De derde tuin verraste ons met kleurrijke fruitspiesjes, perfect om even op krachten te komen voor het volgende stukje van de route.

De fietstocht bood ook volop gelegenheid om bij te praten met medeleden en nieuwe mensen te ontmoeten. Het fietsen door het pittoreske landschap van Ardooie zorgde voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelde.

Aan het einde van de tocht kwamen we samen voor een gezellige afsluiting met een heerlijke BBQ worst. Het sissen van de grill, de geur van geroosterd vlees en de vrolijke gesprekken maakten de dag compleet. Terwijl de avond viel, genoten we van het samenzijn en de voldoening van een dag vol ontdekkingen en gezelligheid.