Je winkelmand is momenteel leeg
Fermenteren met Meneer

Er gaat geen maaltijd voorbij zonder dat je iets gefermenteerds eet of drinkt: van brood tot bier, en van kaas tot olijven. Fermenteren is makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk, en biedt tal van mogelijkheden voor smaakvolle en vernieuwende gerechten.
Het opleidingsmoment fermenteren start met een stukje theorie. Wat is fermenteren precies, wat zijn bekende voorbeelden, wat maakt het interessant en waarom fermenteert men? Met welke gisten, schimmels en bacteriën heb je te maken, hoe kom je eraan en hoe kun je ze sturen? Er is ook aandacht voor de (voedsel)veiligheid bij fermenteren.
De nadruk ligt op inzicht in en begrip van het proces en de techniek van fermenteren, zodat je die kennis nadien kan doorgeven in je eigen Raakpunt (en/of andere Raakpunten in je buurt).
Daarna ga je zelf aan de slag met het fermenteren van groenten en zuivel, en het maken van kombucha
Dit is een ‘teach the teacher’-dag. Raak investeert graag in kwaliteitsvolle kookopleidingen. In ruil verwachten we dat de deelnemende lesgevers met de opgedane kennis een of meer fermenteeractiviteiten in hun eigen Raakpunt begeleiden, en bij voorkeur ook bij andere Raakpunten in de regio (op vraag).
Praktisch
Dit is een opleidingsmoment voor de lesgever koken van jullie afdeling of kookploeg. Met deze dag willen we hen in de watten leggen en inspireren; in ruil vragen we om hiermee aan de slag te gaan in jullie afdeling of kookploeg.
De opleiding gaat door op zaterdag 22 maart van 10u-16u in Weerde (Ons Huis, Kostersvoetweg 2; Zemst, en wordt gegeven door Meneer Wateetons, kok, wetenschapper, auteur en docent. Er kunnen maximaal 2 mensen per afdeling deelnemen.
Prijs
We vragen een bijdrage in de kosten van 20 euro per persoon voor de opleiding, een lunch en enkele starters om mee naar huis te nemen. Ook wat je maakt, mag je meenemen.